Fysiotherapie door Fysiostad in Zwolle

De behandelingen van Fysiostad

Dankzij een gevarieerd team aan fysiotherapeuten, kunt u bij Fysiostad terecht voor een grote variëteit aan behandelingen. We hebben bijvoorbeeld een sportfysio in huis die sportblessures behandelt. U werkt bij ons aan uw houding en conditie in een fysiofitness-sessie en we geven u nuttige tips als u wilt hardlopen.

Algemene fysiotherapie

Een deskundige op het gebied van bewegen. Dat is een fysiotherapeut. Onze fysio’s behandelen patiënten die in het dagelijkse leven belemmerd worden bij het bewegen.

 

U kunt in 3 gevallen bij ons terecht:

 

 • om uw klachten te laten behandelen
 • om (ergere) klachten te voorkomen
 • om te leren omgaan met een bewegingsbeperking

 

Advies, behandeling en begeleiding. Dat krijgt u bij ons. Net zolang totdat u weer gewoon boodschappen kunt doen, weer onbelemmerd aan het werk kunt of lekker kunt sporten. U leert hoe u in de toekomst problemen voorkomt of beperkt. U leert verantwoord te bewegen.

Sportfysiotherapie

De sportfysio is er om u te helpen herstellen van blessures en om blessures te voorkomen. Onze sportfysiotherapeut helpt topsporters en talenten onder meer met het aanleggen van bandages, de beoordeling van de trainingsbelasting en blessure-preventieve adviezen.

 

Wilt u na ziekte of blessures weer aan het werk en weer beginnen met sporten? De sportfysio van Fysiostad begeleidt en adviseert u, zodat u blessurevrij en zonder angst kunt oppakken wat u zo gemist heeft.

 

Bij ouderen en kinderen wordt sport regelmatig ingezet als onderdeel van de therapie. Ook hierbij krijgt u te maken met onze sportfysiotherapeut.

Ouderen fysiotherapie

Als u ouder wordt neemt de beweeglijkheid van uw lichaam af. Het wordt bijvoorbeeld moeilijker om iets van de grond op te rapen of een trap op te lopen. Bewegen kost simpelweg meer moeite. De geriatriefysiotherapeut is er om u te leren omgaan met uw verminderde mobiliteit, zodat u er zo min mogelijk last van heeft.

 

De therapie bestaat bijvoorbeeld uit het doen van oefeningen, looptraining en valpreventie. De fysiotherapeuten van Fysiostad behandelen ook aan huis.

 

Klachten waarbij fysiotherapie bij ouderen uitkomst biedt:

 

 • klachten als gevolg van een beroerte, de ziekte van Parkinson of dementie
 • de achteruitgang van uw conditie of spierkracht
 • evenwichtsproblemen
 • angst om te vallen

 

Ouderen fysio is erop gericht u handvatten te geven, zodat u zo lang mogelijk uw zelfstandigheid kunt behouden.

Behandelingen aan huis

Als u zelf niet in staat bent om naar een van onze praktijken te komen omdat u bijvoorbeeld slecht ter been bent, komen we graag bij u langs voor een behandeling aan huis. Zodra u wel weer in staat bent om naar de praktijk te komen, zetten we de therapie daar voort.

 

Wij behandelen ook in huis bij Arcadia, een locatie van Driezorg. Daar zijn wij op maandag, dinsdagmiddag, donderdag en vrijdagmiddag aanwezig. Het gaat daarbij voornamelijk om geriatrische behandelingen.

 

Behandelingen aan huis worden vergoed uit uw aanvullende verzekering. Meestal heeft u daar wel een verwijzing voor nodig van uw huisarts of specialist.

Fysiofitness

Fysiofitness wordt ingezet als revalidatie na een operatie, maar ook bij specifieke heup-, enkel- of lage rugklachten. Bij een fysiofitness sessie komt u sporten naar eigen kunnen.

 

Bij Fysiostad volgt u fysiofitness op de locaties Fitland Stadshagen en Fitland Stadion. Een van de fysiotherapeuten stelt een persoonlijk fitness schema voor u op, gebaseerd op uw klachten en bewegingsniveau. Binnen een bepaalde tijd werken we vervolgens toe naar een reëel doel.

 

Naast de oefeningen die u ter plekke uitvoert met behulp van onze toestellen, krijgt u ook een oefenprogramma mee naar huis, zodat u thuis door kunt gaan met trainen. Dit gaat bijvoorbeeld om een hardloopschema of grond- en krachtoefeningen. Zodra het vooraf besproken doel is bereikt, kunt u de oefeningen thuis voortzetten.

Medical Taping

In tegenstelling tot normale sporttape, vermindert medical tape de druk op het weefsel. Medical tape geeft ondersteuning aan banden en spieren, in plaats van ze te immobiliseren.

 

De kenmerken van medical tape:

 • het gewicht en de dikte van de tape zijn vergelijkbaar met de huid
 • alleen in de lengterichting bevindt zich elastische stretch
 • waterbestendig
 • ademend
 • huidvriendelijk
 • kan meerdere dagen achter elkaar worden gedragen

 

De elastische tape activeert het circulatiesysteem van bloed en lymfe en beïnvloedt op deze manier het herstelproces. De tape vermindert de pijn van huid en spieren en helpt bij het verwijderen van ophopingen van lymfe of bloedingen onder de huid. Bij overmatige spierspanning heeft de tape een ontspannende werking.

Wanneer medical tape iets voor u is leggen wij eerst een "proef" tape aan. Als dit bevalt dan kunt u een rolletje bij ons aanschaffen voor €10.00. Dit rolletje neemt u zelf mee bij iedere behandeling.

Dry Needling

Met Dry Needling worden verhardingen in de spieren (myofasciale triggerpoints) ontspannen door deze aan te prikken met een dunne acupunctuurnaald. Klassieke acupunctuur is gebasseerd op Oosterse geneeswijzen, hier worden meerder punten aangeprikt (met meerdere naalden tegelijk). Dry needling gaat uit van de Westerse geneeswijzen. De "knoop" in de spier wordt kortdurend behandeld met één naald.

 

De kenmerken van klachten door spierverharding:

 • pijn in de spier met of zonder uitstraling
 • stijfheid
 • krachtsvermindering tijdens het aanspannen van de spier
 • bewegingsbeperkingen
 • gevoel van overbelasting

 

De behandeling richt zich op die klachten waarbij spieren vaak al langdurig gespannen zijn en pijnklachten geven. Denk aan hoofdpijn, lage rugklachten, kuit, hamstring, tenniselleboog enz.

Door met het naaldje in spierverhardingen te prikken wordt deze losgemaakt. Wanneer de klachten al langer bestaan, raken er meestal meer spier betrokken. Hierdoor breiden de klachten zich uit naar andere gebieden. Deze gebieden nemen wij ook mee in de behandeling. Vervolgens is het advies om deze spieren te stretchen en uiteindelijk de spieren weer voldoende belastbaar te maken middels oefen/trainingstherapie